Surf onderwijsdagen

Geslaagde Onderwijsdagen van SURF achter de rug (was ’s avonds ook erg gezellig ;). De vraag is hoeveel van deze ontwikkelingen op de UT terecht zullen komen, en wanneer?
Hieronder wat losse dingetjes die ik daar heb opgepikt:
Een mooie blog (over Web 2.0).
De Waag society liet een demo van een online game zien http://walkandplay.com/ Met deze game doe je een speurtocht met GPS en mobiel, verbonden via UMTS. In Amsterdam doen ze hiermee een soort “historische speurtocht”. De Waag zoekt instellingen die mee willen doen aan een demo, iemand op de UT interesse? Liesbeth van de Grint vertelde me dat ze dit al een doen bij de UvA met een andere tool: MScape.
Een site om je onderzoek te organiseren: http://www.zotero.org/
Dan wiskunde oefenen, de ronde tafel over het uitwisselen van materialen wiskunde die ik via Sigma heb georganiseerd was goed bezocht. Met een stuk of 12 mensen was de ronde tafel in ieder geval te klein 😉 En we hebben weer 6 leden in de groep erbij. Gose Fischer van CAN diensten heeft er na dinsdag gelijk al materiaal bijgeplaatst. Dus het gaat vooruit met de uitwisseling van materialen.
Een van de deelnemers aan de ronde tafel (Liz Meenan) heeft in Engeland meegewerkt aan het produceren van online wiskunde materialen, dus wie nog multimedia wiskundemateriaal zoekt…

Een grote vraag voor mij is of de UT belangstelling heeft om mee te doen met NKBW-2. We zijn meer dan welkom om mee te doen met een nieuwe SURF aanvraag. Maar ik zie dat de UT op het moment erg naar binnen gericht is, en het misschien liever “op eigen houtje” wil oplossen. Kan ook. Maar gaan we dan de ontwikkelingen van buiten niet missen?

O ja, de keynote van Stephen Downes was erg vermakelijk, zie ook een reactie van Paul Kirschner. Maar is dit ook zinvol? Erg vermakelijk allemaal, maar ik mis inhoud in deze discussie. Heren, rustig alstublieft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s