Vervolg: hoe werkt WordPress?

WordPress is dus weblog-software. Dus waarin ondersteunt WordPress? In het schrijven van berichten. Niet meer en minder…
Verder kun je berichten classificeren met trefwoorden, die je zelf kunt kiezen. Trefwoorden heten in het Engels “tags”. Tags zie je tegenwoordig overal op het internet, tenminste bij relatief nieuwe websites en webdiensten, zoals Google Mail (gmail), Flickr (voor foto’s) of del.icio.us (voor het bewaren van internet-favorieten).
Verder kun je een weblog van een eigen vormgeving voorzien. Dat is niet moeilijk: op wordpress.com kun je kiezen uit tientallen sjablonen. Verder kun je binnen die sjablonen zogenaamde widgets in- of uitschakelen. Widgets staan in de sidebar (in ons geval aan de rechterkant van het scherm). Wij hebben bijvoorbeeld een widget met veelgebruikte trefwoorden, maar ook de laatste vijf reacties laten we zien.
Nog iets: WordPress komt waarschijnlijk standaard met een Engelstalige interface, maar je kunt simpel voor een Nederlandstalige interface kiezen als je wilt. Is dat misschien een leuke tweede oefening? Oefening 1 is volgens mij het inloggen en het aanmaken van je eigen gebruikersnaam en wachtwoord…. Heb je dat al gedaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s