Studenten werken harder

DEN HAAG – Studenten zijn meer tijd aan hun studie gaan besteden. Vorig schooljaar zaten zij per week gemiddeld 34 uur tussen de boeken. Dat is twee uur meer dan in 2004/2005.

Dat heeft het ministerie van Onderwijs woensdag bekendgemaakt op basis van een onderzoek onder ruim 14.000 studenten.

Bron: www.nu.nl. Copyright: ANP.

Zie voor het gehele bericht: http://www.nu.nl/news/1362117/10/Studenten_werken_harder.html

Zoals gebruikelijk werken studenten aan hogescholen meer dan studenten op universiteiten. De eerste groep studeert 35,5 uur per week, de tweede groep gemiddeld 32 uur.

Bijbaan

Voor een privéleven is weinig tijd overgebleven voor de jongeren. Vorig schooljaar brachten studenten namelijk ook langer door op hun bijbaan. Het gaat om een stijging naar 9,4 uur per week van 8,6 uur in 2004-2005.

Studenten met een kunstopleiding aan een hogeschool besteden de meeste tijd aan hun studie. Op de universiteiten moeten studenten met een opleiding techniek of gezondheidszorg het hardste aanpoten.

Doorstuderen

Uit het onderzoek blijkt verder dat universitaire studenten veel vaker willen doorstuderen na het behalen van hun bachelor dan studenten aan een hogeschool. Van de laatste groep heeft een kwart die wens, terwijl op de universiteiten bijna negen op de tien wil doorleren.

Het aandeel studenten dat een tijdje in het buitenland in de boeken duikt, is relatief constant gebleven op ruim 14 procent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s