Beoordeel mijn leraar: moet dit verboden worden?

Het internet brengt hele nieuwe mogelijkheden, zoals we allemaal weten. Bijvoorbeeld de website http://www.beoordeelmijnleraar.nl. De Algemene Onderwijsbond pleitte onlangs voor een verbod. Op het weblog van Wilfred Rubens is te lezen dat enkele leden van de Aob het daar niet mee eens zijn.

Advertenties

8 gedachtes over “Beoordeel mijn leraar: moet dit verboden worden?

 1. Verbieden zal denk ik niet mogelijk zijn binnen de huidige wettelijke kaders. Je kunt hoogstens proberen individuen aan te pakken wegens laster e.d., maar dan moet het wel ver gaan (en je moet weten wie er achter zitten).

  Ik denk dat het goed zou zijn als aan de UT meer vakevaluaties openbaar worden gemaakt, liefst gewoon in VIST. Dan kun je als student meteen zien hoe een docent wordt ervaren, en “stemmen met je voeten.” Ik weet ook dat een aantal docenten hier faliekant tegen is. Maar waarom? Bang om met de billen bloot te gaan? Of te bang om trots te zijn op het goede onderwijs aan de UT?

  UReka houdt zich dit jaar trouwens bezig met een vakkengids:
  http://www.ureka.utwente.nl/content/blogcategory/44/166/

 2. Ik wil de evaluaties van mijn vakken best openbaar maken, maar dan wel alleen de cijfers want het niveau van sommige individuele opmerkingen ligt ver onder dat van de gemiddelde Geenstijl-reaguurder. Maar is er echt behoefte aan?

 3. Hi,

  Op ratemyprofessors zit nu een item “professors strike back” (ook daar heb de reaguurders tussen zitten 😉
  Bij GW zijn een aantal jaar terug vakevaluaties gepubliceerd in het faculteitsblad Orator (bestaat dat nog?). Wel belangrijk: voor publicatie de reactie van de docent vragen, en die toevoegen (hoor en wederhoor…). Dat was een heel nuttige rubriek (met wat schandaaltjes in de eerste aanloop).
  De Universiteit Maastricht maakt alle vakevaluaties (zoals “gewoon in VIST”) openbaar. Dat schijnt daar erg goed te werken. Het helpt om evaluaties serieus te nemen, en dus meer en betere respons te krijgen, en meer te doen met het resultaat van de evaulaties.

  Groet,

  Koos

 4. Staat er op die website wie de beheerder(s) zijn. Dat zou al wat netter zijn.

  Anoniem reageren (zelfs als je geregistreerd bent!) vind ik wat zwak.

  Bovendien zou een docent zijn cijferstaten aan “zijn” naam moeten kunnen koppelen. Dat maakt beweringen en “discussie” wat staafbaarder.

  Tenslotte: kunnen docenten een website “RateMyStudents” beginnen.

 5. Die beheerders willen vast niet bekend worden…Want die heeft/hebben vast een hekel aan de leraar/lerares Nederlands gehad of niet opgelet…Is dit jou school????? Kom op, het moet JOUW zijn…

  Aan de andere kant hoeven die leraren zich dus niet druk te maken…dit geeft de kwaliteit van de site aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s