Proost!

Als projectleider wil ik bij deze graag een toast uitbrengen op iedereen die tot nu toe heeft bijgedragen aan het Blackboard implementatietraject. Zo’n 8 maanden zijn we nu bezig, mijn mede-projectleider Erik en ik. Eerst in een klein groepje met het schrijven van het implementatieplan, daarna met een steeds bredere wordende groep van reviewers, projectmedewerkers uit diensten en faculteiten, een klankbordgroep, een stuurgroep en ook allerlei mensen die van buiten de UT hun steentje bijdragen aan onze ELO vernieuwing.
Hoe verder we komen, hoe meer ik met enige verbazing maar vooral met veel blijdschap kijk naar de manier waarop mensen in en rondom het project allemaal op hun manier bijdragen aan het eindresultaat; de invoering van Blackboard op onze universiteit.
Wat ik zie is hardwerkende projectmedewerkers die heel veel uren en energie steken in het werken aan de verschillende werkpakketten, maar al te vaak ook buiten de normale kantooruren. Sinds kort ook een groep pilot docenten die hun nek uitsteken door als eerste een poging te wagen met het geven van hun vak met een nieuwe ELO die voor een groot deel nog vorm moet krijgen en deze uitdaging met een kritisch oog en veel enthousiasme aangaan. Hun ervaringen zullen er hopelijk voor zorgen dat Blackboard voor de andere docenten op de juiste manier is ingericht. Een inspanning die ik het vermelden waard vind.
Leuk om te zien is de samenwerking die is ontstaan tussen medewerkers van de faculteiten en de diensten. Soms toch twee ‘werelden’ die wat ver uit elkaar liggen, maar nu samen aan het werk voor hetzelfde doel: Blackboard zo goed mogelijk optuigen voor ondersteuning van het UT onderwijs.
Ook erg belangrijk: de kritische noot van de klankbordgroep en de stuurgroep. Hier worden plannen en deelresultaten voorgelegd om na te gaan of deze geschikt zijn voor de verschillende gebruikersgroepen. Soms best lastig, al die verschillende meningen en wijzigingsvoorstellen. Maar juist daardoor heel waardevol!
En ‘last but not least’, de mensen van buitenaf, die geen direct belang hebben bij het realiseren van een goede ELO voor de UT, maar toch zeer bereid zijn hun tijd te steken in het delen van hun ervaring en expertise om ons te helpen.
Een toast dus, voor al jullie inzet, kritische inbreng, creativiteit, harde werk en enthousiasme tot nu toe.
Proost!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s