Broeden op Blackboard

Er is een heleboel activiteit binnen het Blackboard projectteam. Sinds de start van het project in oktober 2008 is er een toenemende activiteit te zien van vergaderen, schrijven, testen, workshops geven, ontwerpen in elkaar zetten en nog veel meer. Wie vloer 4 van de vrijhof betreedt waar de medewerkers van de onderwijskundige dienst hun kantoren hebben, zou haast denken dat we alleen nog maar met Blackboard bezig zijn. Ook op andere afdelingen waar ik binnenloop is Blackboard vaak het onderwerp van gesprek. Wat erg leuk is om te zien, is dat het project na enkele maanden van plannen maken, overleggen en antwoorden zoeken op allerlei vragen nu concrete resultaten beginnen op te leveren. Hier en daar worden allerlei ‘eieren uitgebroed’.

We hebben nu Blackboard op de UT. Weliswaar nog in pilot versie en voor een kleine groep beschikbaar, maar de nieuwe ELO is er.

Vorige week is een start gemaakt met de pilots, waarbij de docenten van alle 5 faculteiten die aan de pilots deelnemen een introductie workshop Blackboard hebben ontvangen en aan de slag zijn gegaan met het inrichten van hun Blackboard site.

Verder is er een advies opgesteld over het overzetten van materialen van TeleTOP naar Blackboard, dat aan de klankbordgroep is voorgelegd voor input vanuit faculteiten en andere geledingen binnen de UT.

Daarnaast wordt gewerkt aan inrichting van Blackboard voor de UT, de vorm die de ondersteuning voor gebruikers straks moet gaan krijgen, etcetera.

Tijd dus, voor communicatie naar de UT gemeenschap, via het UT nieuws en onze Blackboard informatiesite.

Beetje bij beetje begint het grootste ei dat moet worden gelegd, de live-gang van Blackboard met ingang van het nieuwe collegejaar, steeds meer vorm te krijgen. Op dat moment (september 2009) zullen alle vakken van het eerste kwartiel Blackboard als ELO gebruiken in plaats van ons oude, vertrouwde TeleTOP.

Nog een hoop werk te verzetten dus, het projectteam broedt nog even door!

Advertenties

2 gedachtes over “Broeden op Blackboard

  • Hi Ben,

   Dit wordt versie 8. Versie 9 is net deze week uit, en we moesten de server al een tijd terug aan het draaien hebben. We konden dus niet wachten op de release van 9 (waar ook nog wat schoonheidsfoutjes uit gehaald moeten worden). Vandaar dus 8.

   Groet,

   Koos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s